UN HIVERN A MALLORCA / L'ESPISTOLARI DE LA TURISTA GEORGE SAND

UN HIVERN A MALLORCA / L'ESPISTOLARI DE LA TURISTA GEORGE SAND

$28.800
IVA incluido
Importado.Envío entre 12 a 20 días hábil
Editorial:
(399) EDIC.1984 (CATALAN)
Año de edición:
Temática
Contemporanea
ISBN:
978-84-15835-20-2
Páginas:
480
Encuadernación:
Rústica
Idioma:
Catalán
Dimensiones:
210x140
$28.800
IVA incluido
Importado.Envío entre 12 a 20 días hábil

A la tardor de 1838, George Sand emprèn a París un viatge pel sudd'Europa que havia d'acabar a l'estiu de 1839. En tornar a la sevacasa de Nohant (Berry), ha viscut dos-cents vint-i-cinc dies fora dela capital francesa on, el 18 d'octubre de 1838, havia començat laprimera etapa del seu llarg periple. Durant aquest temps, ha visitatdos països estrangers (Espanya i Itàlia) i el Midi de França. Mésconcretament, la primera meitat del seu itinerari l'ha portada deParís a Marsella, tot passant per Barcelona i Palma. Inseparables dela seva estada de tres mesos a Mallorca durant l'hivern de 1838-1839són les dues parts de la present edició, que per primera vegada esrecullen en un sol volum.

Un hivern a Mallorca és un llibre que pressuposa una laboriosa ifebril activitat bibliogràfica. Gràcies a aquesta utilització de fonts escrites i orals, fins aquí mai estudiada, George Sand aconsegueixuna proesa sensacional. Combinant els textos manllevats amb el seuindubtable domini de les tècniques novel.lístiques, arriba a fercreure al lector que li confia les seves experiències viscudes aMallorca. De fet, i com es podrà comprovar, sovint es limita aresumir-li les últimes lectures que acaba d'efectuar a París, totintercalant els seus records de turista amb escenes inventades que ens confirmen la seva desbordant imaginació. Com s'opera aquestaformidable transformació?

L'Epistolari que ara posem a l'abast del lector en aquesta edicióàmpliament anotada permet de posar en dubte l'autenticitat d'algunsdels episodis més coneguts del llibre. Altrament dit, permet decomprendre el procés de «ficcionalització» que porta el lector aconfondre aquests episodis amb preteses «pàgines viscudes». Ara que ja sap que al llarg del present volum freqüentarà les mitges veritats iles mitges mentides, o si així ho estima més, l'art de la manipulacióen el qual excel.leix l'autora, convidem el lector a endinsar-s'hi.

George Sand, pseud.nim d'Armandine-Aurore-Lucie Dupin, escriptorafrancesa nascuda a París el 1804 i morta a Nohant el 1876, és autorad'una extensíssima obra. Algunes de les seves obres més conegudes són: Indiana (1832), Valentine (1832), Lélia (1833), Mauprat (1837),L'estany del diable (1846) i Hist.ria de la meva vida (1854-55).

Otros libros del autor